De Harbour Club ligt er prachtig bij in het Rotterdamse Park dat volop in de herfstkleuren is opgetrokken. Tussen de Bentley ’s door, klaar voor valet parking, loop je de hal binnen waar je na een uiterst vriendelijk welkom plaats kunt nemen in de warme en druk gevulde zaak.

Zo achter in de zaak kan je de huiselijke en toch rijke sfeer goed proeven. De gastheer Koen Schipper is duidelijk de reden waarom de sfeer zo overkomt. Hartelijk horeca gastheerschap zoals het hoort te zijn. Vrolijk, ogenschijnlijk de tijd nemend, en hij vertelt graag wat er die avond op de agenda staat. Tussen al die pracht en praal weet Koen heel goed waar het om gaat in het leven. Dit is ook zeker de reden dat hij het zo belangrijk vindt om mee te werken aan Sprinting Sophia. “Juist die combinatie om kinderen en hun ouders een dagje ‘onder te dompelen’ in die pracht en praal en geweldig in het zonnetje te zetten, dat is waarom wij hieraan meewerken. Het zien van al die blije gezichten van de kinderen, dat is prachtig om te zien en mogelijk te kunnen maken”.

 

“Dan moet je jezelf echt even knijpen”

 

Er zijn ook echt wel een aantal kinderen geweest die hij nog op het netvlies heeft, die echt indruk hebben gemaakt. “Dan moet je jezelf echt even knijpen. Hoe dankbaar die gastjes allemaal zijn. Daar zijn we allemaal dan wel even stil van, dat zijn wel kippenvel momentjes. Dan heb je zo’n kleine die naar je toe komt en die vraagt dan super netjes ‘zou ik alsjeblieft een losse hamburger mogen waar niets op zit, want dat mag ik allemaal niet. Dat doet wat met je. Er is niets belangrijker dan de gezondheid van je naasten of je kinderen. Zeker omdat ik zelf vader ben van 2 gezonde jonge jongens, begrijp ik des te beter hoe belangrijk het is voor deze kinderen om dit soort momenten te beleven”.

 

“Rotterdamse ondernemers hebben echt een groot hart”

 

“We worden enorm veel gebeld voor het steunen van goede doelen en daar moeten we wel keuzes in maken. We moeten selectief zijn. Dit is geen moeilijke, maar wel een hele leuke manier om voor de maatschappij wat terug te doen, zonder dat je alleen maar geld stort. We hebben een prachtleven hier en of we nu succesvolle zakenmensen ontvangen, of voetballers of andere BN’ers, we willen dit graag delen met de kinderen van Sophia. En ook voor eigenaren van de auto’s, dat zijn wel mijn klanten en die maken dit ook mogelijk. Rotterdamse ondernemers hebben echt een groot hart. Zij zijn trotse mensen, hebben het gemaakt en dat willen ze echt wel delen.

Welke auto vind ik zelf mooi? Ik vind het te gek al die mooie auto’s. Ik ben fan van de toffe ‘normale’ auto’s zoals de Audi RS6. Het hoeft niet per se de Bugatti of de Lamborghini te zijn, maar de mooie snelle auto’s die verpakt zijn in een gezinsauto vind ik geweldig… monsters verpakt in een hele mooie auto”.